Belirtilen fiyat 5' kg lık fiyatıdır. Farklı alımlar için seçim yapabilirsiniz.
Oslava Yonca Tohumu yeşil ve dolgun yapısı ile iştah açıcı bir görünüme sahiptir.
Verim açısından ikame yonca tohumlarına göre 3 kat dava verimli olan Oslava yonca tohumumu doğal yeşil görünümü ve dolgun yapısı ile iştah açıcı bir yapıdadır.
Ekim ve biçim işlemleri kolaylıkla yapılabilir. Oslava yonca tohumu tamamen doğal olup. Verim Kaybı oluşturmamakta
Yonca Yetiştirildiği zaman yatma yapmaz dayanıklı ve sağlıklıdır.
Bitki boyu dik ve uzun olup zaman içinde gelişim gösterir.
Yeşil ot verimi 6.000 - 7.500 kg/da
Kuru ot verimi 1.750 - 2.200 kg/da
Ham protein oranı %21-22
Soğuğa, kurağa ve yonca hastalıklarına karşı yüksek derecede töleranslıdır.
Yonca ekimi sonbahar veya ilkbaharda gerçekleşir. İlkbaharda yonca ekmek daha yaygındır. Ortalama olarak, hektar başına yaklaşık 20-40 kg tohum gerekir (1 ton = 1000 kg ve 1 hektar = 10.000 metrekare). Amerika’da büyük ölçekli çiftçiler yonca tohumlarını yüksek kaliteli ve hassas çağdaş ekim makineleri ile ekmektedirler. Ekimi bu şekilde yapan çiftçiler, dönüm başına 2 kilodan az bir miktarda yonca tohumu kullanırlar. Bu hassas makineleri kullanırken, dönüm başına 2 kilodan fazla tohum ilave etmek, tarladaki sağlıklı bitki sayısını artırmaz ve dolayısıyla toplam verimde artış olmayacaktır.
Satın aldığınız tohum saf tohum değilse (doğada olduğu gibi) ve işlenmiş tohum ise, tedarikçinize hektar başına ne kadar tohum miktarı gerektiğini sormalısınız, çünkü tohumdan tohuma farklılık gösterebilir. Diğer yabancı ot tohumlarından arınmış ve temizlenmiş kaliteli tohum seçtiğinizden emin olun, aksi halde yabancı otların rekabeti nedeniyle bitkileriniz zarar görür ve verim azalır.
Yonca tohumları, traktör ve makineler aracılığıyla sıra halinde ekilirler. Ekim derinliği yaklaşık 0,6 cm’dir. Sıralar arasındaki mesafe normalde 20 cm veya daha azdır. Ekimden yaklaşık bir hafta sonra, ilk filizleri göreceksiniz. Ekimden iki hafta sonra ise normalde metrekare başına en az 269 bitki saymanız mümkün olacaktır. Ekimden üç hafta sonra metrekare başına 96 bitkiden daha az bitki sayarsanız, tarlayı sürüp tekrar yonca ekimi yapmanız gerektiğini düşünmelisiniz. Birçok çiftçi, yonca ekme makinesine fosforlu bir gübre ekler, çünkü fosfor eksikliği, yonca’nın kök gelişimini engeller (bölgenizdeki lisanslı bir tarım uzmanına danışın). Genel olarak, hektar başına olan yonca bitkisi sayısı, bitki olgunlaştıkça azalır. İlk yıl boyunca, normalde metrekare başına 269 bitki vardır. Ancak, üçüncü yılın sonunda, normalde metrekare başına 107 bitki saymanız mümkündür.